Kdo jsem a komu tím pomůžu?

Jmenuji se Milan Bukovský, v současné době pracuji na pozici šéfbarmana Runway baru, kde mě můžete většinu času najít za barem i před ním. Pokud nejsem za barem, motám se v kuchyni. Baví mě foodpairing. Rád školím a vedu kurzy. 

Nedávno jsem byl účastníkem velmi zajímavé debaty s právníkem zabývajícím se právem duševního vlastnictví. Dotyčný velmi ostře bránil právo barmana na jeho receptury. Snad, že by bylo vhodné mít copyright na koktejl. Zajímavý pohled. Můj je však zcela opačný. 

Rád své znalosti a receptury šířím volně. 

Budiž tedy tento blog výsledkem filtrace nepřeberného množství informací, které jsem za roky svého působení za barem, v kuchyni a v knihách našel. 

Do začátku pár slibů:
  • Veřejně slibuji, že se budu snažit psát bez chyb. (Ale nemusí se mi to povést.)
  • Veřejně oznamuji, že nehodlám spasit barový svět.
  • Budu se snažit přispívat pravidelně. (Musíte však vzít v potaz, že jsem barman...)
  • Nepoučuji od té doby, co jsem byl poučen, že se to nedělá.
  • Nebudu psát recenze podnikům, a obzvláště ne špatné, pokud by jim to mělo ublížit. Jedině pouze tehdy pokud by to bylo natolik vtipné, že by to jejich utrpení vykompenzovalo.
  • Pokud uvedu značku produktu, je to čistě z mého přesvědčení. Neupsal jsem se žádnému výrobci ani dodavateli. A dokud mi nezajistí trvalé a nepřerušené dodávky cognacu nic se na tom nezmění. 


Hned ze začátku se s Vámi tedy podělím o velké moudro, ke kterému jsem musel bolestivě dospět:

„Není jen jeden způsob jak připravit Old-Fashioned. Existuje dokonce spousta způsobů, jak připravit vynikající Old-Fashioned. Kromě toho při kterém se muddluje třešnička.“


Zůstaňte naladěni!

MB

Komentáře

Oblíbené příspěvky