COBBLERS
Skoupý na alkohol, bohatý na chuť.
Na každém mém menu nesmí chybět varianta cobbleru. Je to drink, který je velmi hravý, umožňuje divoké variace a je velmi přístupný k použití téměř čehokoli, co máte po ruce.
Výborná volba pokud někde chce popíjet nízkoalkoholické koktejly!
Původní Sherry Cobbler se datuje kolem roku 1830. Ukázka je z knihy How to Mix Drinks: Or Bon-Vivant's Companion od Jerryho Thomase, publikována roku 1862:
Suché sherry má výraznou oříškovou až houbovou chut, která se v případě dobrého sherry velmi dlouho drží a vyvíjí. Pomeranče mu dodají pěknou ovocnou dochuť.
S touhle partiturou se dá hrát!
![]() |
foto: Jan Havelka |
TRICKY FIGI
80 ml Noilly Prat Rouge
15 ml Ouzo
10 ml citrónový fresh
10 ml Cartron Cremé de Mure
10 ml lékořicový sirup
1 lžíce fíkové marmelády
Shake na tříšti, servis do vinné sklenice. Drink necedíme, pouze hodíme i s dirty ice do sklenice.
Z toho důvodu, že se nám hodně cukru i marmelády přichytí k ledu, jeho zahozením bychom o ně přišli.
Z toho důvodu, že se nám hodně cukru i marmelády přichytí k ledu, jeho zahozením bychom o ně přišli.
Garnish: sušený fík, kandovaný ibiškový květ

80 ml bílého suchého vína - používal jsem aromatický Muškát
15 ml St. Germain
10 ml domácí mandlový sirup (orgeat)
8 ml citrónový fresh
20 ml prosecco
dovnitř: tymián, meduňka,
ozdoba: jedlé květy
Celé dávkujeme do shakeru, přidáme tříšť, rychle a energicky protřepeme. Nalijeme do sklenice a dozdobíme. Skvělý letní osvěžující drink.
Recepturu na domácí orgeat najdete v dalším příspěvku.
Zůstaňte naladěni.
MB
Komentáře
Okomentovat