COBBLERS

Skoupý na alkohol, bohatý na chuť.


Na každém mém menu nesmí chybět  varianta cobbleru. Je to drink, který je velmi hravý, umožňuje divoké variace a je velmi přístupný k použití téměř čehokoli, co máte po ruce. 
Výborná volba pokud někde chce popíjet nízkoalkoholické koktejly!

Původní Sherry Cobbler se datuje kolem roku 1830. Ukázka je z knihy How to Mix Drinks: Or Bon-Vivant's Companion od Jerryho Thomase, publikována roku 1862:

Suché sherry má výraznou oříškovou až houbovou chut, která se v případě dobrého sherry velmi dlouho drží a vyvíjí. Pomeranče mu dodají pěknou ovocnou dochuť.

S touhle partiturou se dá hrát!







foto: Jan Havelka
TRICKY FIGI

80 ml Noilly Prat Rouge
15 ml Ouzo
10 ml citrónový fresh
10 ml Cartron Cremé de Mure
10 ml lékořicový sirup
1 lžíce fíkové marmelády

Shake na tříšti, servis do vinné sklenice. Drink necedíme, pouze hodíme i s dirty ice do sklenice.
Z toho důvodu, že se nám hodně cukru i marmelády přichytí k ledu, jeho zahozením bychom o ně přišli. 

Garnish: sušený fík, kandovaný ibiškový květ






WHITE WINE COBBLER

80 ml bílého suchého vína - používal jsem aromatický Muškát
15 ml St. Germain
10 ml domácí mandlový sirup (orgeat)
8 ml citrónový fresh
20 ml prosecco
dovnitř: tymián, meduňka,
ozdoba: jedlé květy

Celé dávkujeme do shakeru, přidáme tříšť, rychle a energicky protřepeme. Nalijeme do sklenice a dozdobíme. Skvělý letní osvěžující drink.
Recepturu na domácí orgeat najdete v dalším příspěvku.


Zůstaňte naladěni.
MB

Komentáře

Oblíbené příspěvky