DEER HUNTER
Inspirace, koncepce, realizace, výsledek.
Každý koktejl pro mě začíná různě. Důležité pro mne však je, aby koktejl dával smysl (nebo někdy nedával) - jeho ingredience a servis podporovaly a rozšiřovaly myšlenku.
Deer Hunter začal zadáním vytvořit koktejl, jehož bází bude Jägermeister. Hořko-sladký likér obsahující směs 56 koření bylin zrající 1 rok v dubovém sudu. Výrazná chuť, láhev, příběh. Lidi mají k Jägerovi vztah - jedni ho považují za party drink, druzí za digestiv po těžkém obědě, jiní za sprosté pití. Každý na něj má názor. Velmi zábavné!
Vycházel jsem z koření a bylin, které jsou již v Jägerovi. Načetl jsem něco o jeho historii - Curt Mast předtím než začal vyrábět bylinný likér obchodoval s vinným octem - zde tedy kyselá složka. K použití lesního ovoce mě přivedli články o ovoci a bylinách rostoucích v Dolním Sasku odkud Jäger pochází.
A k tomu servisu mě inspirovala legenda o sv. Hubertovi. Chtěl jsem to celé zahalit do mlhy - tak jsem si představoval podzimní ráno v německých lesích. Vytváříme ji přeletím kořeněné tinktury přes suchý led, který dáváme do podstavce hrnku.
První náčrt servisu |
Výběr tvaru hrnku |
Hledání tvaru podstavce |
RECEPTURA
50 ml Jägermeister
20 ml forest blueberries pureé
10 ml aceto di vino rosso
16 ml homemade spice liquer (pimento, liqourice, etc.)
12 ml Créme de Fraise Cartron
8 ml Cynar
20 ml ginger tea (cold)
Všechny ingredience (a že jich je) míchám předem do premixu, následně doplním o Jägera, vyšejkuji.
![]() |
foto: Jan Havelka |
![]() |
foto: Tino Kratochvíl |
Zůstaňte naladěni.
MB
Paráda!
OdpovědětVymazatParáda!
OdpovědětVymazatDíky moc! Stavte se ochutnat.
Vymazat