DEER HUNTER

Inspirace, koncepce, realizace, výsledek. 
Každý koktejl pro mě začíná různě. Důležité pro mne však je, aby koktejl dával smysl (nebo někdy nedával) - jeho ingredience a servis podporovaly a rozšiřovaly myšlenku.

Deer Hunter začal zadáním vytvořit koktejl, jehož bází bude Jägermeister. Hořko-sladký likér obsahující směs 56 koření bylin zrající 1 rok v dubovém sudu. Výrazná chuť, láhev, příběh. Lidi mají k Jägerovi vztah - jedni ho považují za party drink, druzí za digestiv po těžkém obědě, jiní za sprosté pití. Každý na něj má názor. Velmi zábavné!

Vycházel jsem z koření a bylin, které jsou již v Jägerovi. Načetl jsem něco o jeho historii - Curt Mast předtím než začal vyrábět bylinný likér obchodoval s vinným octem - zde tedy kyselá složka. K použití lesního ovoce mě přivedli články o ovoci a bylinách rostoucích v Dolním Sasku odkud Jäger pochází.
A k tomu servisu mě inspirovala legenda o sv. Hubertovi. Chtěl jsem to celé zahalit do mlhy - tak jsem si představoval podzimní ráno v německých lesích. Vytváříme ji přeletím kořeněné tinktury přes suchý led, který dáváme do podstavce hrnku. 
Vytvoření servisu má na triku Jakub Kabát.




První náčrt servisu

Výběr tvaru hrnku


Hledání tvaru podstavce



RECEPTURA

50 ml Jägermeister
20 ml forest blueberries pureé
10 ml aceto di vino rosso
16 ml homemade spice liquer (pimento, liqourice, etc.)
12 ml Créme de Fraise Cartron
8 ml Cynar
20 ml ginger tea (cold)

Všechny ingredience (a že jich je) míchám předem do premixu, následně doplním o Jägera, vyšejkuji.


foto: Jan Havelka

foto: Tino Kratochvíl



Zůstaňte naladěni. 

MB

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky